मुकुन्दमाला 17/40 கிருஷ்ண அம்ருதத்தைக் குடியுங்கள் !
हेलोका: श्रुणुत प्रसूति - मरण - व्याधे: चिकित्सां इमाम्
योगज्ञ: समुदाहरन्ति मुनयो यम् याझवल्क्यादय: |
अन्तर्ज्योति: अमेयम् एकम् अमृतम् कृष्णाख्यम् आपीयताम्
तत् पीतम् परमौषधम् वितनुते निर्वाणम् आत्यन्तिकम् ||
ஹே லோகா: ஸ்ருணுத ப்ரஸூதி - மரண - வ்யாதே: சிகித்ஸாம் இமாம்
யோகஞ: ஸமுதாஹரந்தி முனயோ யம் யாக்ஞவல்க்யாதய:
அந்தர்ஜ்யோதி: அமேயம் ஏகம் அம்ருதம் க்ருஷ்ணாக்யம் ஆபீயதாம்
தத் பீதம் பரமௌஷதம் விதனுதே நிர்வாணம் ஆத்யந்திகம்
hE lOkA: SRNuta prasUti-maraNa-vyAdhE: cikitsAm imAm
yOgajn~A: samudAharanti munayO yAm yAjn~avalkyAdaya: |
antarjyOti: amEyam Ekam amRtam kRshNAkhyam ApIyatAm
tat pItam paramaushadam vitanutE nirvANam Atyantikam ||