मुकुन्दमाला 16/40 அங்கங்களே ! அச்சுதனை வணங்குங்கள் !
जिह्वे कीर्तय केशवम् , मुर - रिपुम् चेतो भज , श्रीधरम्
पाणि - द्वन्द्व समर्चय ,अच्युत - कथा: श्रोत्र - द्वय त्वम् श्रुणु
कृष्णम् लोकय लोचन - द्वय , हरे:गच्छ अङ्ग्रि-युग्मालयम्
जिघ्र घ्राण मुकुन्द-पाद-तुलसीम् , मूर्धन् नम अधोक्षजम् ||
ஜிஹ்வே கீர்த்தய கேசவம் , முர - ரிபும் சேதோ பஜ , ஸ்ரீதரம்
பாணி - த்வந்த்வ சமர்ச்சய , அச்யுத - கதா: ச்ரோத்ர - த்வய த்வம் ச்ருணு |
க்ருஷ்ணம் லோகய லோசன - த்வய , ஹரே: கச்ச அங்க்ரி - யுக்மாலயம்
ஜிக்ர க்ராண முகுந்த - பாத - துளஸீம் , மூர்தன் நம அதோக்ஷஜம் ||
jihvE kIrtaya kESavam mura-ripum cEtO bhaja SrI-dharam
pANi-dva ndva samarcayAcyuta-kathA: SrOtra-dvaya tvam SruNu |
kRshNam lOkaya lOcana-dvaya harE: gaccha anghri-yugmAlayam
jighra ghrANa mukunda-pAda-tulasIm mUrdhan nama adhOkshajam ||
pANi-dva ndva samarcayAcyuta-kathA: SrOtra-dvaya tvam SruNu |
kRshNam lOkaya lOcana-dvaya harE: gaccha anghri-yugmAlayam
jighra ghrANa mukunda-pAda-tulasIm mUrdhan nama adhOkshajam ||
V.Sridhar
Last edited by sridharv1946; 01-02-14, 13:19.